НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Престън Фейт е новият президент на DAF

29.02.2016

Престън Фейт е новият президент на DAF
Престън Фейт

PACCAR Inc., компанията майка на DAF Trucks N.V., оповести, че считано от 1 април 2016 г. Престън Фейт е новият президент на DAF.

[✕]

Фейт ще наследи на поста Хари Шипърс, който ще бъде издигнат на позицията старши вицепрезидент на PACCAR отговарящ за DAF Trucks и PACCAR Parts в корпоративния офис в Сиатъл, САЩ.

Престън Фейт е от 18 г. в PACCAR, като последната длъжност, която заема към настоящия момент е вицепрезидент на компанията и генерален мениджър на Kenworth Truck Company. В рамките на PACCAR той е заемал отговорни позиции в структурата на Kenworth, включително главен инженер и помощник-генерален мениджър маркетинг и продажби. Преди да се присъедини към PACCAR преди 17 г., Фейт е работил за Ford Motor Company и Allied Signal Aerospace.

Престън Фейт е възпитаник на университетите в Аризона и Колорадо. На новата си позиция той ще отговаря и за Leyland Trucks във Великобритания.

Хари Шипърс е в компанията от 1986 г., като е заемал редица позиции, свързани с финансови операции, маркетинг, продажби, икономика… През 2003 г. е назначен за финансов директор и член на Управителния съвет. Има магистърска степен по икономика от Университета в Тилбург, като е завършил и Станфордския университет. Настоящата си позиция – президент на DAF Trucks той заема от 2010 г.

<< Обратно към новините