Завършен е участък 1 от Западната дъга на СОП

30.12.2015

Завършен е участък 1 от Западната дъга на СОП

Готов е участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път (СОП), който е между пътния възел на АМ Люлин и СОП и моста над р. Какач. Проектът на стойност почти 48 млн лв., се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП Транспорт 2007-2013 г.

[✕]

Реализиран е без спиране на движението, а само с частичното му ограничаване.  Общата дължина на участък 1 от Западната дъга на СОП е 3 км. На участъка има два пътни възела при бул. Царица Йоана и бул. Сливница и два моста.

Пътен възел Сливница е на три нива и е единственото подобно съоръжение в София в момента. С построяването му се осигурява безконфликтното преминаване през пътната връзка, улеснява се международният и вътрешният трафик и се повишава безопасността при пътуване.

Другият пътен възел Царица Йоана е на две нива - при свързването на бул. Царица Йоанна с Околовръстния път.
Околовръстният път е основна пътна артерия не само за столицата, но обслужва и международния трафик. Западната дъга на СОП е продължение на АМ Люлин и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 

<< Обратно към новините