Деца в кабината на автономния Actros

22.12.2015

Деца в кабината на автономния Actros
Ема Рейнке, Ник Хофман и водачът на автономния камион Mercedes-Benz Actros Енрико Волфарт

Близо три месеца след световната премиера на първия автономно движещ се камион по магистрала Mercedes-Benz Actros, Daimler повози на борда на същия товарен автомобил две деца.

[✕]

Ема Рейнке, на 11 години и Ник Хофман, на 10 години имаха щастието да се повозят на автономния камион по същия маршрут, по който на 2 октомври д-р Волфганг Бернхард, член на борда на директорите на Daimler AG отговарящ за камиони и автобуси и министър-президентът на провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кретшман бяха в ролята на водач и помощник водач. Учениците бяха в ролята на репортери в кабината на автономния Actros докато пътуваха по обществената магистрала A8 между Щутгарт и Денкендорф. Енрико Волфарт изпълняваше ролята на водач на камиона, а като инженер в отдела за разработване на нови технологии на Daimler той отговарящ на техните компетентни, но и по детски интересни и любознателни въпроси.

Ема и Ник са големи почитатели на новите технологии и двамата станаха репортери на програмата „Гений“ в инициативата на Daimler наречена МИПТ. Акронимът идва от главните букви на дяловете на науката: Математика, Информатика, Природни науки и Технологии (на английски MINT – Mathematics, Information science, Natural sciences and Technology).

Веднъж качил се на магистралата, Енрико Волфарт оставя управлението на камиона на системата Highway Pilot, която управлява движението на камиона в безопасен режим.

<< Обратно към новините