Отличие за премиерата на Freightliner Inspiration

15.12.2015

Отличие за премиерата на Freightliner Inspiration

Световната премиера на първият автономен камион, който притежава лиценз за използване в обществената пътна мрежа на Северна Америка бе отличена с Европейска награда за постижения.

[✕]

Наградите се връчват всяка година в Стокхолм и отличават най-добрите постижения в света на рекламата и комуникациите. Тази година гала вечерта бе на 10 декември и в нея бяха отличени постижения в 60 категории. В категорията автомобилен транспорт, наградата спечели компанията Oliver Schrott Kommunikation, която реализира визуалното представяне на камиона Freightliner Inspiration върху стената на язовира Хувър в Невада, САЩ.

Компанията собственост на германският автомобилен концерн Daimler AG представи първият по рода си тежкотоварен автомобил с автономно управление, който може да осъществява транспорт на товари на територията на Северна Америка. Моделът е разработван в продължение на пет години и разполага с най-модерните технологии, които напълно изземват функциите на шофьора.

Премиерата на стената на язовира Хувър бе осъществена с помощта на 60 високо-производителни мултимедийни проектора, които направиха от язовирната стена киноекран, върху който бе прожектирано впечатляващото представяне на Freightliner Inspiration. Събитието достигна до половин милиард зрители и бе вписано в Книгата на рекордите на Гинес.

<< Обратно към новините