НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Премиерът инспектира строителството на ССТ

19.11.2015

Премиерът инспектира строителството на ССТ

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова направиха инспекция на строителството на Северната скоростна тангента (ССТ). В момента по трасето работят над 200 машини...

[✕]

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова направиха инспекция на строителството на Северната скоростна тангента (ССТ). В момента по трасето работят над 200 машини с цел ускоряване на работата.

Очаква се до края на годината проектът, който се изпълнява със средства от Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР), да бъде завършен в максимална степен. Премиерът препоръча пълна мобилизация, за да се спазят сроковете според европейските изисквания. 

Очаква се до дни археолозите да напуснат терена и да го освободят за работа. Общата дължина на ССТ е близо 17 км. Проектът се финансира от ОПРР 2007-2013 г. на стойност близо 180 млн.лв. с ДДС

Трасето преминава през шест землища на  Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Началото на участъка е на около 1,1 км след разклона за с. Мрамор. Краят на участъка е при пътния възел тип „детелина” на Софийския околовръстен път на 1,1 км след новото начало на АМ Хемус.

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела. Предвидено е изграждането на 18 големи съоръжения по протежението на тангентата. Пътните ленти са 6 броя, по 3 в направление.

Изграждането на ССТ е от изключително значение за трафика в района на София. Тя не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между няколко коридора от нея.
 

<< Обратно към новините