Actros Евро-6 продължава надпреварата Fuel Duel

26.03.2015

Actros Евро-6 продължава надпреварата Fuel Duel

Mercedes-Benz предостави на много транспортни фирми от Европа тестови влекачи Actros Евро-6, лесно разпознаваеми по надписите Fuel Duel. Всеки тест продължава 2-3 седмици и има за цел да покаже, че при изпълнението на ежедневни транспортни задачи при равни условия Actros ще е по-икономичен от най-икономичния друг влекач в автопарка на превозвача.

[✕]

Mercedes-Benz предостави на много транспортни фирми от Европа тестови влекачи Actros Евро-6, лесно разпознаваеми по надписите Fuel Duel. Всеки тест продължава 2-3  седмици и има за цел да покаже, че при изпълнението на ежедневни транспортни задачи при равни условия Actros ще е по-икономичен от най-икономичния друг влекач в автопарка на превозвача.

След повече от 800 изпитания, проведени в 22 европейски държави, Actros е показал най-нисък разход на гориво в 90% от случаите.

Всички влекачи, участващи в тестовете Fuel Duel, са оборудвани със системата Predictive Powertrain Control (PPC), която следи релефа 2 км пред камиона и оптимизира подаването на газ и превключването на най-икономичната предавка. При изпълнение на поставените транспортни задачи Actros е показал разход на гориво, по-нисък средно с 11% от неговите съперници.

<< Обратно към новините