НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. Строителна техника! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Класация на големите производители за 2013 г.

09.05.2014

Класация на големите производители за 2013 г.

Списанието Интернешънъл Кънстръкшън публикува ежегодната си „Жълта таблица”, в която класира големите 50 производители на строителна техника по приходи за предходната година...

[✕]

Списанието Интернешънъл Кънстръкшън публикува ежегодната си „Жълта таблица”, в която класира големите 50 производители на строителна техника по приходи за предходната година.
Като цяло през 2013 г. приходите на големите 50 производители на строителна техника са спаднали с 10% до 163 млрд. щ. долара. Това се дължи основно на голямото свиване на глобалния пазар на минна техника, продължаващия спад на продажбите в Китай и обезценяването на японската йена (с около 22%).
Традиционно на първо и второ място са съответно Caterpillar и Komatsu. Volvo CE и Hitachi CM си разменят позициите, като шведите отиват на трета, а Hitachi CM на четвърта позиция (съществен фактор за това е пресмятането на приходите в щ. долари и обезценяването на йената). Liebherr и Terex се изкачват с по две позиции и заемат съответно пета и шеста. Zoomlion отстъпва с едно място и пада на седмо, а Sany с три места до осмо. John Deere и Doosan Infracore затвърждават респективно деветата и десетата си позиции.

<< Обратно към новините