Actros с Active Brake Assist 2

24.08.2010

Mercedes-Benz въвежда новата система Active Brake Assist 2 в цялата гама Actros и така той се превръща в най-сигурния товарен автомобил. Към функцията на първото поколение за спиране при риск от удар в предишното превозно средство е добавено спиране и при неподвижно препятствие пред автомобила, като за неговото фиксиране се грижи система, използваща радари, които сканират пространството в лентата пред автомобила на разстояние до 200 м...

[✕]

Mercedes-Benz въвежда новата система Active Brake Assist 2 в цялата гама Actros и така той се превръща в най-сигурния товарен автомобил. Към функцията на първото поколение за спиране при риск от удар в предишното превозно средство е добавено спиране и при неподвижно препятствие пред автомобила, като за неговото фиксиране се грижи система, използваща радари, които сканират пространството в лентата пред автомобила на разстояние до 200 м.

 

 

Здравината и ефективността на новия продукт в диапазона от 0 до 89 км/ч са изпитани и доказани на повече от 14 000 товарни автомобила в над 3 млрд. километра, при всевъзможни атмосферни условия, в тъмно и светло време.
Ако системата установи, водейки се от стила на управление на водача, че предстои инцидент, сигнализира на водача първо със светлинен сигнал (във формата на триъгълник) и със звуков сигнал. Ако водачът не реагира незабавно, системата задейства спирачките.

<< Обратно към новините